Equinix

Diensten

  • Bouwbegeleiding
  • Commissioning
  • Ontwerpmanagement
  • Projectmanagement

Met de hulp van IQ support kunnen we nu onze projecten zelf vormgeven.

Projectmanager

Wat is Equinix?
Equinix is een wereldwijde organisatie die zich richt op het bouwen en onderhouden van datacenters.

Waar liepen ze tegenaan?
Equinix kocht in 2014 TelecityGroup waardoor het aantal datacenters in Nederland van 3 naar 8 groeide. Om deze groei aan te kunnen  werd  gezocht naar capaciteit. Deze capaciteit was nodig om een aantal processen te verbeteren.

Hoe kwam men bij IQ support terecht?
IQ support had al een staat van dienst van 3 jaar bij TelecityGroup . Daar deed ze met name ontwerp en begeleiding van alle interne modificaties aan elektrotechnische en klimaatinstallaties . Bij de kennismaking met Equinix bleek het door deze ervaring een goede match. Direct na deze kennismaking is IQ support gevraagd zich bezig te houden met lopende nieuwbouwprojecten. 

Hoe verliep de samenwerking?
De samenwerking is goed verlopen. Meteen vanaf het begin pakt IQ support commissioning op in de nieuwbouw projecten. Daarna volgt al snel het kwaliteitsmanagement van de ontwerpprocessen. Na verloop van tijd ontstaat de behoefte om in Nederland een ‘(interne) projecten organisatie’ op te starten. IQ support wordt gevraagd om hieraan primair invulling te geven zodat de organisatie kan wennen aan projectteams op locatie. Deze teams staan los van het internationale nieuwbouwteam.

Wat is het resultaat van de samenwerking met IQ support?
Door de primaire aanzet van IQ support is gelegenheid geboden om vorm te geven aan de organisatie. Zij heeft nu een goed functionerende afdeling voor interne projecten en modificaties.

Deze pagina delen via WhatsApp of LinkedIn