Gresco | Gemeente Groningen

Diensten

 • Energiereductie
 • Onderhoudsmanagement
 • Vastgoedstrategie
 • Verduurzamen

Een toegevoegde waarde voor onze organisatie

Anton Drost
Coördinator projecten bij Gresco.

Wat is Gresco en wat doen jullie?
Gresco (Groningse Energie Service Compagnie) is het onderdeel van Vastgoedbedrijf Gemeente Groningen wat zich richt op het energieneutraal maken van de ongeveer 375 gebouwen van de gemeente. Tevens beheert zij het energiemanagement en de -inkoop.

Waar liepen jullie tegenaan?
Onze organisatie bestond uit drie vaste medewerkers. We kregen steeds meer projecten en complexere vraagstukken. Daarom werd er gezocht naar extra capaciteit om als flexibele schil te fungeren.

Hoe kwamen jullie bij IQ support terecht?
Voor het project ‘Verduurzamen 24 meest energie slurpende gebouwen’ werd gezocht naar een externe projectmanager, als adequate aanvulling van ons team. Onder andere Michel van den Berg van IQ support werd gevraagd zich te presenteren. Tijdens het gesprek vielen zijn goede voorbereiding,  presentatie, visie en kennis van zaken op. Dat gaf vertrouwen. Dit resulteerde erin dat hij snel daarna bezig kon met het project.

Hoe verloopt de samenwerking?
Meteen vanaf het begin verloopt de samenwerking prettig. Michel ging voortvarend aan de slag en hij pakte kwesties uit zichzelf op. Deze zelfstandigheid werd zeer gewaardeerd, omdat dit anders veel inzet van onze eigen organisatie zou vergen. Al snel bleek dat Michel een bredere kennis en netwerk heeft dan alleen op het gebied van verduurzamen. Deze kennis en zijn proactieve instelling worden daardoor inmiddels ook ingezet op andere onderdelen van het Vastgoedbedrijf. Met name zijn fysieke aanwezigheid zorgt voor makkelijke benadering en korte lijnen. Alles draait om coöperatief gedrag, samenwerking en actiegericht werken.

Wat is het resultaat van de samenwerking met IQ support?
Het team van IQ support bestaat uit mensen met ieder zijn afzonderlijke expertise en achtergrond. Daardoor is het team breed inzetbaar. Het Vastgoedbedrijf zet IQ support, naast bovengenoemd project, inmiddels voor meer opdrachten in.

 • Michel van den Berg

  Projectmanager
  Partner
  e-mail

Deze pagina delen via WhatsApp of LinkedIn