Lefier

Diensten

  • Conditiemeting

Klantgericht, gedreven én durven terugkoppelen

Theo Brookman
Projectleider Planmatig Onderhoud

Wat is Lefier en wat doen ze?
Lefier is een woningcorporatie in Noord-Nederland. Ze verhuurt ca. 33.000 woningen, kamers en bedrijfsruimtes. Het betreft met name sociale huurwoningen.

Waar liep men tegenaan?
In een korte periode moesten er 30.000 woningen worden geïnspecteerd volgens NEN2767-norm. Dat was een uitdagende klus. Dit kwam door de omvang en de tijdsdruk. Voor deze opdracht had men een flexibele schil nodig. Hier wilde men meerdere organisaties voor inschakelen.  

Hoe kwam men bij IQ support terecht?
Voor dit project dacht Theo onder anderen aan IQ support. Ruud Nijholt had een jaar eerder al een ander kortlopend project voor Lefier gedaan. Die had hij succesvol afgerond. Tijdens dit project was gebleken dat Ruud zijn werk serieus neemt en ruggenspraak durft te vragen. Bij de nieuwe opdracht werd ook Gerard Wemmenhove betrokken.

Hoe kan de samenwerking met IQ support worden omschreven?
De samenwerking verliep prettig. Dit kwam mede door de open en kwetsbare houding van Lefier. Dat zorgde voor duidelijkheid over het te realiseren doel. Ook het contact met Ruud en Gerard verliep hierdoor prettig. Voor hen was het uitvoeren van inspecties redelijk nieuw. Maar daardoor keken ze met een frisse blik naar de opdracht. En dat werkte goed. Kenmerkend aan de werkwijze van IQ support is dat ze klantgericht zijn. gedreven en durven terug te koppelen. Met als doel: goed werk afleveren.

Wat is het resultaat van de samenwerking met IQ support?
Het project werd binnen de kaders en ondanks de tijdsdruk succesvol afgerond. Het heeft gezorgd voor meer inzicht in planmatig onderhoud en een beter MJOP. Hiermee ligt er een mooie basis voor een verdere samenwerking.

  • Ruud Nijholt

    Consultant
    Beheer
    e-mail

Deze pagina delen via WhatsApp of LinkedIn