NTT

Diensten

 • Bouwbegeleiding
 • Commissioning
 • Ontwerpvalidatie
 • Projectmanagement

Pragmatische aanpak en focus op eindproduct

Wat is NTT en wat doen ze?
NTT is een wereldwijde organisatie die zich richt op het bouwen en onderhouden van datacenters. NTT heeft medio 2017 het Duitse E-shelter opgekocht.

Waar liepen ze tegenaan?
De organisatie (e-shelter) was een Duits bedrijf. Ze wilden in Nederland het eerste datacenter buiten het Duitstalige gebied realiseren.. Hiervoor werd gezocht naar Nederlandse capaciteit als flexibele schil en lokale vertegenwoordiging.

Hoe kwam men bij IQ support terecht?
IQ support werd voorgesteld bij de directie van het project. Hierop volgde een kennismaking. Tijdens deze kennismaking bleek dat er een match was. Direct na de eerste kennismaking is IQ support gevraagd zich in te lezen in het project, de techniek en de contractuele voorwaarden.

Hoe verliep de samenwerking?
Meteen vanaf het begin verliep de samenwerking goed. Al snel werd de ondersteunende rol in het ontwerpproces uitgebreid met lokaal projectmanagement. In de eerste fase ondervond men dat het commissioningsproces (testen en valideren) van de installaties op een hoger niveau gebracht moest worden. Dit zorgde ervoor dat ook in de tweede fase het commissioningsmanagement door IQ support werd ingevuld.

Wat is het resultaat van de samenwerking met IQ support?
De volledige bouwkundige nieuwbouw van de site, met de installatie technische inrichting van het eerste bouwdeel in drie fasen werd precies op tijd opgeleverd. 

Het werk van IQ support en de overige betrokkenen werd door het gerenommeerde certificeerbedrijf TüV gevalideerd. Met succes!

 • Willem Meijer

  Consultant
  Elektrotechniek
  e-mail

Deze pagina delen via WhatsApp of LinkedIn