Vastgoedbedrijf Gemeente Groningen

Diensten

 • Auditering
 • Conditiemeting
 • Onderhoudsmanagement
 • Vastgoedstrategie

De basis van onze samenwerking is vertrouwen

Jan Venhuizen
Afdelingshoofd Vastgoedbeheer

Wat is het Vastgoedbedrijf Gemeente Groningen en wat doen jullie?
Het Vastgoedbedrijf Gemeente Groningen faciliteert het gemeentelijk vastgoed. Hieronder vallen circa 330 objecten, verdeeld over verschillende portefeuilles.

Waar liepen jullie tegenaan?
In het verleden was het eigendom van het vastgoed van de Gemeente Groningen verdeeld over verschillende diensten. In 2014 is dat ondergebracht bij één nieuwe directie, het Vastgoedbedrijf Gemeente Groningen. De samenvoeging verliep op zich goed, maar op het gebied van de MeerJaren Onderhouds Planningen (MJOP’s) ging het wat stroef. Daarom zochten we iemand de de MJOP’s goed kon uitlijnen en onze medewerkers meenemen in een nieuwe werkwijze.

Hoe kwamen jullie bij IQ support terecht?
Michel van IQ support werkte reeds voor de Gresco, een onderdeel van het Vastgoedbedrijf. In die hoedanigheid was hij al een bekende voor ons en schoof hij regelmatig aan bij overleggen. Daar bleek dat hij kennis en ervaring had op dit vlak. En dat hij dat goed kon overbrengen.

Hoe verloopt de samenwerking?
Meteen vanaf het begin verloopt de samenwerking prettig. Michel en ik vullen elkaar goed aan en denken met elkaar mee, zonder onze eigen verantwoordelijkheid en vakgebied uit het oog te verliezen. De basis van onze samenwerking is vertrouwen. Daarnaast zijn respect, humor en openheid ook kenmerkend. Michel snapt heel goed waar wij mee worstelen en wil ons met zijn brede kennis en ervaring graag helpen. In gesprekken is hij direct en duidelijk, daarbij iedereen in zijn of haar waarde latend. Mijn collega’s kunnen Michel makkelijk bereiken en benaderen, ook omdat hij veel aanwezig is op locatie.

Wat is het resultaat van de samenwerking met IQ support?
Al gebeurt er veel en is het af en toe erg hectisch; onder andere door de samenwerking met IQ support is er rust en vertrouwen gekomen. We kunnen ons met de juiste mensen op de juiste onderwerpen focussen,. Dit komt het werkplezier en het resultaat ten goede.

 • Michel van den Berg

  Projectmanager
  Partner
  e-mail

Deze pagina delen via WhatsApp of LinkedIn